maandag 9 juni 2014

Thinking of you en de kracht van gedachten.

Een collega vertelde me ooit over een wonder dat haar overkwam. Al lange tijd probeerde ze haar rijbewijs te behalen, maar ze zakte telkens op het praktijkgedeelte vanwege de zenuwen. Haar buurvrouw, die dit hoorde, beloofde tijdens het volgende examen naar het kapelletje in de buurt te gaan om een kaarsje voor haar op te steken en te bidden. Jaren later verbaast het mijn collega nog: Op het moment dat haar buurvrouw haar gebed in het kapelletje zei, zat zij in de lesauto en voelde ze plots een ontzettende rust over zich heen komen. Hierdoor behaalde ze haar examen met gemak.

Gaat het hier om een Godswonder? Is het kapelletje de oorzaak van dit gebeuren?

Thinking of you - Bianca van Baast
Het schijnt dat we ons leven creĆ«ren met onze gevoelens en onze gedachten (uitgesproken of niet). Doordat alles energie is, dus wij, onze gedachten, gevoelens, maar ook de ‘lege’ ruimte tussen ons, staan we constant met elkaar in contact alsof we een telefoonverbinding hebben met alles om ons heen. Vooral gedachten die sterk worden ondersteund door onze gevoelens hebben een groot effect op wat we aantrekken in het leven. Het vertrouwen van de buurvrouw in het opsteken van een kaarsje in een kapel heeft daarom haar wens voor mijn collega versterkt waardoor het zijn werking heeft kunnen doen.

Mijn nieuwste schilderij Thinking of you gaat hier over. Door gedachten uit te zenden kun je anderen helpen, maar ook schaden. Probeer dus bewust te zijn van hoe je denkt over anderen, maar ook zeker over jezelf. Gedachten en gevoelens gaan deel uitmaken van degene die ze (onbewust) ontvangt.

Een grappig voorbeeld van gedachten opvangen is het volgende.
Via het uitzendbureau kwam ik in een nieuwe werkomgeving terecht. De collega die mij inwerkte leek sprekend op een oud-collega van jaren terug. Ik zou haast zweren dat het dezelfde persoon was. Hierdoor had ik telkens de neiging om haar Cindy te noemen in plaats van Saskia. In gedachten liep mezelf constant te corrigeren “Nee, dit is Cindy niet. Bianca, noem haar nu niet per ongeluk Cindy.” Enz.
Op een gegeven moment riep Saskia mij bij haar om weer iets uit te leggen. De naam waarmee ze me riep was: Cindy.
Toeval?

www.biancavanbaast.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten