woensdag 3 oktober 2012

5 jarig jubileum 'Een glimp van je ziel'

Een glimp van je ziel -
Bianca van Baast
Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat het schilderij 'Een glimp van je ziel' begon aan zijn reis door Nederland. Dankzij een doorgeefsysteem wisselt het schilderij elke 2 à 3 weken van verblijfplaats. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat 'Een glimp van je ziel' zijn 100ste adres aandoet.


Het schilderij reist rond met twee missies.
Ten eerste moet het kunst naar de mensen toebrengen. Doordat er rond kunst een zekere sfeer hangt van ‘alleen voor de elite’ komen sommige mensen, bewust of onbewust, nooit met kunst in aanraking.
Tijdens mijn opleiding tot tekendocent kwam ik in contact met het vak CKV waarbij leerlingen gestimuleerd worden om zich bezig te houden met kunst en cultuur. Een mooi initiatief dat om uitbreiding vroeg, zodat ook volwassenen meer met kunst en cultuur in aanraking kunnen komen.
Dankzij het project ‘Een glimp van je ziel’ kan nu iedereen, ongeacht achtergrond of afkomst, kunst in zijn directe omgeving ervaren.

Ten tweede wens ik met dit project meer bewustwording creëren.

In mijn schilderijen staat de menselijke psyche centraal. Ik ontdoe de mens van kleding, haar, make-up en sieraden, zodat we de persoon achter het‘sociale’ masker te zien krijgen.
Het schilderij ‘Een glimp van je ziel’ wordt begeleidt door een brief waarin de tijdelijke gastouder wordt uitgenodigd na te denken over bezieling en wat dit voor hem of haar betekend. Het doel is bewust te worden van wat men bezield en gemotiveerd te raken om hiernaar te handelen.

Een glimp van je ziel in Zwolle
Het schilderij deed in de afgelopen 5 jaar diverse huishoudens, bedrijven en stichtingen aan. Het vond onderdak in:


Aardenburg, Aarle-Rixtel, Amsterdam, Arnhem, Axel, Beringe, Berkel Enschot, Best, Bladel, Breda, De Steeg, Deventer, Eindhoven, Elst, Gerwen, Gorssel, Groningen, Heeze, Helmond, Hulst, Haren, Heerlen, Hengelo, Kloosterzande, Margraten, Nijmegen, Oirschot, Oisterwijk, Olst, Oosterhout (N-Br) Panningen, Rilland, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint Oedenrode,
Terneuzen, Tilburg, Udenhout, Veghel, Velden, Maarheeze, Valkenswaard, Zutphen en Zwolle.

Hartelijk dank aan iedereen die dit project steunt en mede mogelijk maakten. Op naar de volgende 5 jaar!
Reacties en meer vindt u op www.biancavanbaast.nl/glimpvanjeziel.htmlEen glimp van je ziel in Valkenswaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten