vrijdag 22 juni 2012

Poen de Wijs in project

Gisteren besloot ik mijn atelier om te gooien; tijd voor een andere indeling. Het grootste probleem waren de drie boekenkasten die leeg moesten, voordat ze verplaatst konden worden. Tijdens het uitruimen stuitte ik op een klein boekje dat was uitgegeven door Galerie ‘De Twee Pauwen’ naar aanleiding van de expositie De kleren van de Geisha’.
Is het toeval dat één van de exposerende kunstenaars nu ook op Guest te zien is met een werk uit die tentoonstelling….?!

Geisha Megumi 1 - Poen de Wijs
Het schilderij ‘Geisha Megumi 1’ van Poen de Wijs is alleen deze maand nog te zien op Guest voordat het plaats maakt voor de volgende gastkunstenaar. Het werk maakt deel uit van Poens serie ‘De kleren van de Geisha’, waarin galerie De twee Pauwen aanleiding zag om er een mooie groepstentoonstelling omheen te organiseren.

Voor
Poen de Wijs is het heel gebruikelijk om rond een thema een compleet project te creëren. Sinds kort is hij dan ook bezig met het afronden van zijn laatste project; een 25-tal schilderijen die hij maakte over Fred Delfgaauw, 30 jaar theatermaker.
De
serie wordt in september en oktober tentoongesteld in het Gorchums Museum en De Twee Pauwen.
Ter ere van dit project verschijnt er een boek en wordt de documentaire ‘Momenten’ uitgegeven op DVD. Hieronder alvast een voorproefje.

www.biancavanbaast.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten