zaterdag 5 mei 2012

Guest mei 2012: Hans van Eerd

Hans van Eerd in zijn
atelier aan het werk

Guest toont deze maand het werk ‘Naar verre horizon’ van Hans van Eerd. 

Hans van Eerd is een kunstenaar die zijn strepen in de kunstwereld al lang verdient heeft. In de ruim 45 jaar dat hij werkzaam is als beeldhouwer nam hij deel aan talloze nationale en internationale exposities. Door de veelzijdigheid van zijn werk is het aantal liefhebbers groot en divers. Naast zijn autonome werk creëerde hij ook vele sculpturen in opdrachten voor het bedrijfsleven en de overheid.

De kunstenaar houdt zijn werk uniek door niet meer dan 7 afgietsels per mal te maken. ‘Naar verre horizon’ is echter nog meer bijzonder; alle drie de afgietsels zijn, dankzij enkele aanpassingen, compleet uniek.
Naar verre horizon - Hans van Eerd
Het eerste exemplaar, gecombineerd met cortèn staal, vindt u in de Warande te Helmond, in opdracht vervaardigd voor stichting "Beeld en Poëzie". Het exemplaar op www.guestartist.nl wordt gedragen door een gepolijste hardstenen sokkel. Hierdoor is het alleen geschikt voor binnenshuis. Het derde exemplaar kan ook buiten worden geplaatst.

Naar verre horizon in Helmond - 
Hans van Eerd 

Hans van Eerd werd voor Guest uitgenodigd vanwege de vrijheid die zijn figuren uitstralen. Ze doen me denken aan mythische wezens; niet helemaal van deze wereld. Onbevreesd staan ze op hun sokkel ‘hoog op hun poten’. Met hun kin omhoog, hun vleugels uitgeslagen, staan ze op het punt je voor te gaan naar een andere wereld. Ze zijn als Petrus aan de hemelpoort; als je ze bij kunt houden op hun reis door tijd en ruimte beloven ze je het paradijs. 
Wie zou hen nu niet willen volgen…..?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten