donderdag 25 juni 2015

Dromen, verlangen en manifesteren

‘Dromen worden werkelijk’ luidde de titel van een van mijn laatste nieuwsbrieven. In de mailing beschreef ik mijn waardering voor mooie en unieke locaties en hoe onwerkelijk het kan zijn om er rond te lopen, laat staan om er als kunstenaar je werk te mogen tonen. Maar nu kon ik melden dat ik dit jaar diverse exposities zou hebben op drie van die unieke droomlocaties.

Het vreemde er aan was dat ik niet eens zo bewust was geweest van deze dromen. Ik had me er niet aan vastgeklampt. Ik had er niet voor gevochten. Sterker nog ik had het naast me neergelegd met “het zou mooi zijn, maar het gaat waarschijnlijk toch niet gebeuren.”

Zo liep ik enkele jaren geleden door kasteel Arcen en dacht: “Wat een prachtig kasteel. Wat jammer dat ze geen exposities organiseren. Ik zou hier wel willen exposeren.” Twee jaar later werd ik uitgenodigd om er mijn werk tentoon te stellen.


Ongeveer een half jaar geleden zag ik een foto van de oude tramremise ‘De Hallen’ in Amsterdam en dacht: “Wat een mooie locatie voor een groepsexpositie. Zal ik eens informeren of ik er zo iets kan opzetten?” Maar bij de gedachten aan wat daar allemaal bij zou komen kijken legde ik het al snel naast me neer. Ik ben tenslotte kunstenaar, geen organisator.
Enkele maanden later werd ik uitgenodigd door een Amsterdamse galerie om mijn werk bij hen te exposeren. Ik had al ja gezegd nog voordat ik wist waar in Amsterdam ze zich bevonden. Toevallig(!?) waren ze net verhuist naar een nieuwe locatie: De Hallen!

Dromen, wensen, verlangen doen we de hele dag door. Misschien verlang je nu naar eten, drinken, rust, meer aandacht, warmte of juist verkoeling, naar een lieve aanraking, een betere gezondheid, meer gemak of mooie spullen. Hoe vaak en waarna je verlangt heb je meestal niet eens (bewust) in de gaten. Hieruit kunnen we op maken....
Lees hier verder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten