donderdag 17 juli 2014

Wat is realistisch?

“Wel realistisch blijven hè?! Want wat jij wilt lukt je nooit.” Hoe vaak heb je dit gehoord?
Ik vraag me dan altijd af, “Wat is realistisch?” Als we iets kunnen bedenken, kunnen we het dan ook niet creëren en reëel maken?


't is maar hoe je het bekijkt - Bianca van Baast
Vanuit onze prehistorie zijn we geprogrammeerd om te vechten of te vluchten. Om te overleven moesten we tenslotte constant bewust zijn van gevaar. Helaas beperkt dit verlangen naar veiligheid ons tevens om het leven te creëren dat we graag wensen. Want hoe kun je een goede relatie opbouwen als je je enkel focust op de fouten van de ander uit angst dat men je pijn gaat doen?

Ons ego verteld ons wantrouwend te zijn. Het wil ons veilig houden door ons angstig te maken voor alles wat fout kan gaan. Maar hoe realistisch is dit?


Een glimp van je ziel -
Bianca van Baast
Ik zie het ego als een dikke mist. Hij is echt, maar camoufleert wat nog meer aanwezig is. Als de mist van angst, wantrouwen en onrust zou oplossen zou er liefde, vertrouwen en rust overblijven. Net als dat er altijd stilte overblijft zodra geluid stopt.

Het tegenovergestelde van het ego noem ik de ziel. De ziel kent onze potentie. Het weet wie we daadwerkelijk zijn en wat we kunnen bereiken als we maar niet zoveel naar het ego zouden luisteren.

We hebben het ego nodig; het is als yin en yang, het een kan niet ervaren worden zonder het andere. Helaas schreeuwt het ego erg hard, waardoor we de stem van de ziel maar moeilijk kunnen horen. Dit maakt het voor ons mensen erg moeilijk om voorbij die mist te kijken. Maar bedenk bij elke angstige gedachten, dat het tegengestelde ook
waar is.

Liefs,
Bianca

www.biancavanbaast.nl
www.glimpvanjeziel.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten