zondag 1 september 2013

Guest september 2013: Poen de Wijs

Deze maand toont Guest ‘Kinderspel’ een serie steendrukken door Poen de Wijs.

Poen de Wijs -
Drukvormvoorbereiding 'Kinderspel'
Poen de Wijs was al eerder te gast op Guest en toonde toen ‘Geisha Megumi 1’, een voorstudie voor de serie ‘De kleren van de Geisha’s’. De studie laat zien hoe uitvoerig en gedetailleerd de kunstenaar zich voorbereidt op het uiteindelijke schilderij. Hierin herkennen we de kunstenaars keuze voor kwaliteit en de liefde voor zijn werk én onderwerpen.
Ditzelfde zien we ook weer terug in het werk dat Guest deze maand toont.


Kinderspel - Poen de Wijs
‘Kinderspel’ bestaat uit een zestal steendrukken die tot in detail zijn uitgewerkt. De gelaagdheid en transparantie van de inkt, het contrast in toon en kleur en het unieke papier dragen allemaal bij aan een warme en levendige sfeer. Reproducties, online en offline, zijn wat dat betreft maar levenloze afbeeldingen vergeleken met de originelen. Het is dan ook niet vreemd dat Poen de Wijs er voor koos om helemaal naar Zwitserland af te reizen om te kunnen samen werken met steendrukker Ernst Hanke, specialist in het drukken van realistische kunst.

Het hele drukproces is vastgelegd op DVD zodat u een idee krijgt van wat er aan een steendruk vooraf gaat en hoe dit in zijn werk gaat. Want Poen de Wijs is meer dan alleen kunstenaar. Jarenlang gaf hij les in zijn atelier en deelde met liefde en plezier zijn kennis met anderen. Afgelopen jaar is zijn droom, om zijn kennis grootschaliger te kunnen delen, uitgekomen. Er is namelijk een iBook serie uitgebracht met tekst, films en foto’s waarin Poen de Wijs u uitleg geeft over onderwerpen zoals tekenen, acryl, aquarel, olieverf en steendruk. De 9 digitale boeken zijn te downloaden in de iBook Store van Apple.

Bij deze een voorproefje van wat u kunt verwachten.

Poen de Wijs - steendruk drukvormvoorbereiding

www.guestartist.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten