donderdag 30 augustus 2012

Het ene project leidt tot het andere...

Broertjes de Brouwer te Oisterwijk ontfermen zich over
'Een glimp van je ziel'.


Oktober aanstaande reist het schilderij ‘Een glimp van je ziel’ van de Oisterwijkse kunstenares Bianca van Baast alweer 5 jaar door Nederland. Met dit gelijknamige project geeft de kunstenares iedereen de kans om kunst in eigen woon,- en/of werkomgeving te ervaren. Doordat ‘Een glimp van je ziel’ elke twee à drie weken van adres veranderd heeft het al ruim 90 adressen mogen verblijden met een bezoek. Het schilderij bezocht niet alleen mensen thuis en op het werk, maar vond ook onderdak bij stichtingen en instellingen, zoals het Leger des Heils en woongroepen voor gehandicapten jongeren.

Bij bijna elk onderkomen wordt het schilderij met open armen ontvangen en ervaart Bianca van Baast een enorme gastvrijheid. Uit de reacties maakte Bianca van Baast op dat het net zo plezierig is om gastvrij te kunnen zijn, als om gastvrij te worden ontvangen.
Geïnspireerd door dit gegeven wenste ze niet alleen maar gast te zijn met haar schilderij, maar ook gastvrouw te worden.
Vandaar dat ze in mei een nieuw project is gestart. Elke maand nodigt ze één van haar favoriete kunstenaars om een maand lang gast te zijn op haar website. Onder de noemer Guest (=gast) deelt ze haar enthousiasme voor de kunstenaar en het werk, zodat bezoekers worden gestimuleerd (anders) naar kunst te kijken.
De eerste gastkunstenaar was beeldhouwer Hans van Eerd uit Oirschot die o.a. het beeld ‘Cirkelgang’ op de rotonde Oisterwijk, Moergestel, Oirschot vervaardigde. De gastkunstenaar voor augustus is de Tilburgse/Armeense Arewik Avakian, met beelden die op het eerste oog levensecht lijken.
Meer informatie over Een glimp van je ziel en Guest is te vinden op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten