woensdag 29 juni 2011

‘Glimp van je ziel’ komt overal.

Een glimp van je ziel -
Bianca van Baast
In 2007 zwaaide ik het schilderij 'Een glimp van je ziel' uit voor zijn reis door Nederland. Ik had geen idee waar het schilderij onderdak zou vinden en hoe men het zou ontvangen. In de ruim 3,5 jaar dat het nu rondreist heeft het plaatsen bezocht waarvan ik nog nooit had gehoord. En het deed het adressen aan waarvan ik niet had kunnen voorspellen dat het daar terecht zou komen.

Zo kwam het in 2008 in Tilburg terecht bij Buro MAKS, een organisatie die individuele hulpverlening bied aan personen met psychiatrische/psychosociale problemen. Niet lang daarna vond het schilderij onderdak bij enkele communicatiebureaus in het westen en het oosten van ons land.
Niet vreemd natuurlijk dat de creatieve sector ‘Een glimp van je ziel’ met open armen ontving. Zo bezocht het een grafisch en industrieel design bureau en kwam het terecht in het atelier van een tassenontwerpster. Het schilderij heeft meerdere malen onderdak gevonden bij professionele muzikanten. En ruim een week geleden was het nog te zien tijdens een open atelierroute van een kunstenares.
Maar vooral de zorgsector staat erg open voor het ‘ Glimp van je ziel-project’. Ongeveer 1,5 jaar geleden heeft het verschillende woongroepen op Werkenrode aangedaan, waar diverse jongeren met een handicap worden begeleidt. Nog niet zo lang geleden vond het schilderij een onderkomen bij verschillende
Reiki therapeuten. En momenteel is ‘Een glimp van je ziel’ te vinden bij de Zeeuwse gronden, een zorgstichting voor mensen met een psychiatrische aandoening.

Meer info op http://www.biancavanbaast.nl
Reacties van deelnemers http://www.biancavanbaast.nl/reacties%20project.html

Foto's van deelnemers
Geen opmerkingen:

Een reactie posten